Kaikki kunnossa

On pitkä aika vierähtänyt edellisestä blogitekstistä ja se johtuu monesta syystä tällä hetkellä. Kuukausi sitten hoitajamme lopetti ja etsimme uutta. Löysimme uuden joka aloitti pari päivää sitten. Olimme koko kuukauden perheen kesken ja se verotti aikalailla voimia.

Koko perheemme on ollut terveenä ja kesä on vietetty paria poikkeusta mukaan laskematta kotona. Saimme nimittäin luvan ulkoilla (paitsi Inna julkisilla paikoilla.) Käytimme sen hyväksi. Inna on käynyt pienillä kävelylenkeillä ja viihtynyt takapihalla meidän kanssa.

Inna takapihalla ihmettelemässä

Inna myös alkoi käymään taas vaalijalassa ja siitä olemme onnellisia koska ne Innan intervallijaksot ovat meille erittäin tärkeitä. Niinä vapaina Ilona saa kaiken huomion meiltä ja pääsee aina muutamaksi päiväksi äitini luokse ja me saamme silloin Jarnon kanssa yhteistä parisuhde aikaa. Myös Innan kannalta se on ollut tärkeää että hän näkee myös kaltaisiaan ja muitakin ihmisiä kuin meitä. Perheellämme on täysi luotto vaalijalan ammattitaitoon ja tiedämme että se on paras mahdollinen hoitopaikka Innalle.

Vesipeto omassa uima altaassa

Ilona kävi kahdessa paikassa koko kesän aikana. Kummatkin minun kanssa. En jaksa enää välittää ilkeistä kommenteista mitä tänne blogiin tulee varmaan tästäkin asiasta mutta mikkelissä oli tivoli ja vein Ilonan sinne. Saimme kylläkin lääkäriltä luvan. Meillä oli ihan huippukivat pari tuntia yhdessä ja Ilona nautti. Tivolissa oli laitteilla käsidesiä. Käytimme jatkuvasti sitä. Olen onnellinen siitä että kävimme kokemassa tämän yhdessä eritoten koska luultavasti toinen korona aalto on tulossa joten se tarkoittaa meillä taas koko aikaista karanteenia. Kävimme myös sisäleikkipuistossa mikkelissä muutama päivä sitten. Ihmisiä ei ollut kuin muutama ja nautimme.

Tivolissa

Kävimme Innan neurologilla ja fysioterapeutti on alkanut käydä taas kotona. Kumpikin kehui Innan kehitystä ja olivat erittäin yllättyneitä positiivisesti. Inna on myös sanonut nyt muutaman sanan. Kuulin sen mitä luulin etten tule kuulemaan koskaan Innan kohdalla: Äiti.

Neurologin aikaa odottaessa

Innan ensimmäinen sana oli: äiti. Inna myös kun haluaa Jarnon syliin kuuluu selkeästi: Ihi. Sieltä se puhe vielä tulee. Mä alan olemaan varma siitä että Inna vielä joskus puhuu lauseita ja kävelee. Mun on pakko uskoa. Inna on niin vahva ja hurja liikkumaan vaikka ei edes konttaa tai kävele, kulkee lattiaa pitkin pyörimällä ja on siinä muuten todella hyvä.

Iloinen tytteli

Mä en ole hylännyt tätä blogia mutta on vaan tuntunut niin vaikealta kirjoittaa omia tunteita ja ajatuksia. Rehellisesti sanottuna osa negatiivisista kommenteista on mennyt ihon alle. Käsketään menemään töihin että muutkin erityislasten vanhemmat käy. Joten seuraavan blogitekstin aion omistaa sille että miksi en voi mennä töihin. Käyn läpi siinä Innan hoidon koko päivän minun näkökannasta ja muutenkin perus päivän kulun.

Ps: Kiitos niille ketkä olette laittaneet positiivista kommenttia ja kysyneet meidän perään. Teidän takia kirjoitan tätä meidän tarinaa ❤️

12 vastausta artikkeliin “Kaikki kunnossa

 1. Voiko tällaisestakin asiasta saada negatiivista palautetta. Vain te olette ammattitaitoisia tietämään oman perheenne tilanteen. Jotenki epäilen, että sinulla on kyllä riittävästi töitä kotonakin. Kunnioitan sinua ja toivotan voimaa perheellesi ja Innalle. Nauttikaa yhdessä olosta.

 2. Se on niin ihanaa seurata teidän elämää facessa, instassa kuin täällä blogin puolella.! 🥰 Olet todellinen superäiti, joka todella jaksaa.!!!! 💖💕

 3. Voi miten iloinen olen sinun puolestasi, kun kuulit Innan sanovan äiti 💖 Se on maailman kaunein sana ja kertoo rakkaudesta. Iloitse sinäkin täysillä tytöistäsi ja jätä taka-alalle muiden kommentit, jotka paljastavat vain kirjoittajien mielenlaadun. Oli hienoa, että uskalsit lähteä Ilonan kanssa ulos. Hänkin tarvitsee välistä eriyishuomiota ja uusia elämyksiä ja ennen kaikkea äidin seuraa kaksistaan 👩‍👧💕 Pidä pintasi, koska olet oikeilla jäljillä ajankäytön jakamisessa. Ihailen rohkeuttasi tehdä viisaita päätöksiä koko perheen kannalta myös miestä huomioiden. Olette minusta oikein huipputiimi 👌👨‍👩‍👧‍👧💕💓💖hyvää loppukesää teille perheenä!

 4. Ihana kuulla teistä ja noin positiivisia uutisia Innasta 💕
  Ihan superihanaa että tulee muutama sanakin 💕
  Kivaa kesänjatkoa Innalle,Ilonalle sekä vahvoille vanhemmille 💕

 5. On niin mahottoman ihana lukea teidän kuulumisista ❤❤ Jatka vain samaan malliin äläkä välitä ilkeistä puheista,vaikka tiiän että ne satuttaa!Olette niin mahtavat ja lapsille omistautuneet vanhemmat ❤💙Hyvää kesän jatkoa koko teiän perheelle ❤👍 Toivottaapi mummu Kemistä

 6. Älä missään tapauksessa välitä tuollaisista kommenteista. Sinä teet juuri sen, minkä oman perheesi kannalta koet parhaaksi ja varmasti tiedät paremmin kuin nämä onnettomat kommentoijat. Ehkä heillä ei ole kokemusta erityislapsiperheen arjesta tai he eivät ymmärrä mitään vertaistuesta, jonka tarkoitus on kannustaa toisia vanhempia ja osoittaa ymmärrystä ja uskoa siihen, mitä kukakin omasta elämästään kertoo.

 7. En ole ikinä kirjoittanut kommentteja tänne, vaikka olen seurannut Innan kehitystä blogin kautta jo pidempään.

  En ole hetkeäkään miettinyt, mikset ole töissä. Se aika koittaa vielä, mutta pienen erityislapsen kanssa elämä on myös epätietoisuuden ja tukiviidakon vuoksi rankka. Ihan se Kelan ja vammaispalveluiden kanssa taistelu tuntuu olevan monelle kokopäivätyötä.

  Nyt koronatilanne on helpompi, joten oli varmasti Ilonalle todella tärkeää päästä tekemään jotain hauskaa. Ulkoilma-aktiviteetissa riskit ovat todella pienet. Tuskin kukaan voi siitä tuomita.

 8. Tsemppiä edelleen tulevaan❤On ihana kuulla teillä olevan kaikki hyvin. Pysy vahvana. Sinut tuomitsevat, ovat varmasti itse väsyneitä omiin ongelmiinsa ja pyrkivät nostamaan omaa paikkaansa auringossa alistamalla muita. Uskon että kova työsi lapsiesi kanssa, kantaa joskus ihanaa hedelmää ❤ ihanaa syksyä ja Tytöille paljon haleja ❤

 9. Kiitos Kati. On ihana lukea mitä teille kuuluu. Ihaillen sinun työtellistä persiona isolla sydämellä. Ihanaa, että Inna sanonut Äiti❤️Ilibakin päässyt mm Tivoliin. Mahtavaa voitte hyvin ja kuuluu hyväö❤️

 10. Voi kun olisikin aina niin helppoa vain olla välittämättä ilkeistä kommenteista, ymmärrän sua siinä hyvin. Ei oo helppoa jättää puheita omaan arvoonsa, silloin ku ne kolahtaa hyvin kipeästi ja pääsee repimästään haavasta syvälle ihon alle. Mutta saat olla ylpeä itsestäsi, tytöistäsi, mielestäsi, koko teidän perheestänne ❤️ Teidän ei tarvitse selitellä, puolustella eikä varsinkaan pyydellä anteeksi niitä valintoja, jotka olette tehneet teidän perheenne hyvinvoinnin eteen. En vaan mitenkää jaksa ymmärtää näitä kommentteja, joita olet joutunu lukemaan. Jumaliste miten voikin ihmisten olla niin helppoa huudella ties mitä törkeyksiä. Kukaan ei oo pätevä sanomaan, miten teidän tulisi elämänne elää ja arkenne järjestää. Te olette juuri hyvä perhe sellaisena kuin olette ❤️ Olette velvollisia vain toisillenne, muiden mielipiteillä ei oo väliä.

 11. Hei, olen tätä sun blogia selaillut ja pakko kommentoida! Olet aivan ÄLYTTÖMÄN vahva ja hyvä äiti, huhhuh, mun sydän ihan pakahtuu mikä rakkaus lapsiasi kohtaan näistä teksteistä huokuu. Inna on niin suloinen reipas pieni rakas❤️

  Muista että nuo ilkeästi kommentoijat ovat vaan tuntemattomia ihmisiä ruudun takana jotka pieraisevat omaa pahaa oloaan tänne.

  Kaikkea hyvää❤️

  1. Kiitos ihan älyttömän paljon tästä viestistä tuli tosi lämmin mieli ❤️Kaikkea hyvää myös sinulle ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.