Innan laitteet

Airvo2

Airvo 2 on Innan laite uniapneaan. Tämä laite on se mikä menee Innan sieraimiin. Inna käyttää tätä laitettu ympäri vuorokauden. Tulevaisuudesta ei vielä tiedä että tarvitseeko käyttää ympäri vuorokauden mutta tällä hetkellä Inna nukahtaa kun nukuttaa ja emme osaa ennakoida nukkumaan menoa joten laitetta on pidettävä koko ajan kiinni. Tässä asiassa on huonona puolena että emme voi poistua Innan kanssa kotonta ollenkaan. Airvo2 tarvitsee verkkovirtaa ja sen kanssa ei voi kulkea missään tästä johtuen.

”AIRVO 2 on kiinteällä virtausgeneraattorilla varustettu kostutin, joka tuottaa suurivirtauksista, lämmitettyä ja
kosteutettua hengityskaasua spontaanisti hengittäville potilaille erilaisten potilasmaskien kautta.”
”AIRVO 2 ontarkoitettuspontaanisti hengittävien potilaiden hoitoon tilanteissa, joissa potilas voi hyötyä
korkeavirtauksisesta, lämmitetystä ja kosteutetusta hengityshoidosta. Tähän ryhmään kuuluvat potilaat,
joiden ylemmät hengitystiet on ohitettu. Virtaus voi olla 2–60 L/min potilasmaskin mukaan. AIRVO 2
-kostutinta käytetään potilaille sairaalaympäristössä ja pitkäaikaishoitolaitoksissa.”
Limanimijä
Innalla on koko ajan enemmän tai vähemmän limaa keuhkoissa. Inna ei pysty liikuttamaan itseään pään kohdalta nikamapoikkeavuuksien takia ja kireän kielijänteen + laajan suulakihalkion takia Inna ei saa itse limaa pois ja hänellä on tukehtumisriski korkea eritoten jos tulee oksennus. Sen takia tämä laite on koko ajan valmius tilassa Innan vierellä jos sattuu tulemaan oksennus tai limaa suuhun.
Happisaturaatio laite
Tällä valvotaan Innan hengitystä eritoten unen aikana. Tämä on myös todella tärkeää koska välillä Innan saturaatiot menevät aika matalaksi kesken unen johtuen uniapneasta. Tämä ei onneksi ole meille tuntematon laite. Kulkenut mukana Innan syntymästä saakka.
Syöttölaite
Nimensä mukainen laite. Tämä laite on kyllä todella kätevä varsinkin kun muistaa sen kun antoi käsin maidon. Tällä Innalle laitetaan tietty nopeus ja määrä ruokaillessa. Auttanut hirveän hyvin Innan oksenteluun ja pulautteluun.
PANDATUOLI
Tämä tuoli on ollut kyllä  erinomainen Innalle. Tämän ansioista Inna pystyy olemaan meidän seurassa esim ruokapöydän ääressä ja katsella perinteiseksi muodostunutta pikku kakkosen katsomista. Parasta tässä on että tämä kasvaa Innan mukana. Inna myös nauttii tässä istumisesta kun näkee eri puolille kotia.
Yhdessä katsomassa pikku kakkosta

Näiden laitteiden lisäksi Innan hoitotarvikkeita on mm. yölasta, silmälappu, vaalijalalta lainaksi saatu punainen istuin.

 

Myöskin tilasin Innalle ompelijalta kuolalappuja ja tumppuja. Inna kuolaa hirveän paljon ja silloin menee leuan alle kuolaa joten kuolalaput ovat käteviä. Tumput ostin tarkoituksena koittaa hieman estää viiksien repimistä.

Tässä lopuksi kuvaa hieman Innan huoneesta. Huone on kylläkin hieman vielä kesken mutta itse pidän paljon.

7 vastausta artikkeliin “Innan laitteet

  1. Mukava kuulla kuulumisia.Innalla on ihanasti sisustettu huone.Mahtaava että jaksatte rankkaa arkea.iloinen ja tyytyväinen lapsi Inna näyttäisi olevan. Hyvää joulunodotusta teille,

  2. Airvo … onko siinä joku vara akku tms esim mahdollista sähkökatkos ajatellen . Tuli mieleen . On siinä laitteita kerrakseen mutta hienoa että nykyään tällainen mahdollista . Että niitä saa kotiin . Kaikkea hyvää jatkossa ❤️ Hannele

  3. Inna on hyvin kotiutunut omaan kotiinsa❤️ Huone sisustettu suurella rakkaudella ❤️ Paljon tsemppiä arkeenne sekä mukavaa Joulun odottelua koko perheelle ❤️

  4. Mulla menee kaikki arvostus teiän perheelle ja siihen miten jaksatte. Moni olisi mennyt helpoimman kautta ja jättänyt lapsensa täysin muiden hoiviin vammaisille tarkoitettuun yksikköön.
    Itsestäni ei olisi Innan kaltaisen lapsen äidiksi, sen takia vielä enemän ihailen sinua ja kykyäsi jaksaa. Aikoinaan tutustuminen lasten kehitysvamma puolella oli vain liikaa omalle pääkopalle, hirveästi kaikkea mitä pitää sisäistää ja huomioida, samalla elää kuitenkin lapsenomaista arkea. Onneksi lasten kehitysvamma puolella on pääosin super osaaavia ihmisiä ketkä näkevät erikoisuuksien lävitse ja rakastavat lapsiaan kuin omiaan. <3
    Saa olla super vahva ihminen, että jaksaa vammaisen lapsen kanssa arkea etenkään kuin ei puhuta mistään pienistä kipukohdista Innan kohdalla. Ihailen aivan hirveästi teidän perhettä. Kaikkea hyvää teidän perheelle! Nauttikaa Joulusta, kun saatte olla yhdessä. Olette sen ansainneet.

  5. Hienoa että Innan hoito mahdollistuu omassa kodissa. Immasta pidetään hyvää huolta. Ja kauniisti sisustettu huone.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.