Karanteeni elämää vol 1

 Jotkut lukijat ovat kysyneet sitä että onko Ilonan esikoulun uusiminen koronasta johtuva ja vastaus on ei. Tämä asia oli päätetty jo vuoden alussa palaverissa jossa käsiteltiin Ilonan puheenkehityksen ongelmaa. Näimme kaikki parhaaksi että Ilonan kohdalla esikoulun uusiminen olisi parasta puheenkehityksen takia ja hän on muutenkin niin loppuvuoden lapsi. Ilona on siis syntynyt 28.12.2013.

Täällä karanteenissa olo on ollut Ilonalle aika ajoin rankkaa kun ei näe kavereita eikä pääse yökylään mummolaan. Olemme Ilonan kanssa kumminkin keksineet erilaisia juttuja yhdessä mitä olemme tehneet. Laitan pari kuvaa alle meidän yhteisistä askarteluista ja kokkailuista.

Ilona myös tekee tabletilla erilaisia esikoulu tehtäviä (mm. Pikku kakkosen eskari ja oppi&ilo)  Ilonan puheterapia toteutuu myös tabletin välityksellä niin kuin myös Innan fysioterapia.  Tässä on vielä pitkä aika ennen kuin tilanne ns. normalisoituu meidän perheen kohdalla mutta koitamme pysyä positiivisina.

Ilona tekemässä tehtäviä

Minulta on myös kysytty kaupassa ja apteekissa käynnistä. Meillä käydään kaupassa/apteekissa noin kerran viikossa. Aamulla. Asumme alle 5min kävelyn päässä kaupasta ja kirjoitan listan valmiiksi mitä tarvitsee ja kävelen nopeasti sisään ja ulos. Pidän suojaa kasvoilla ja hanskoja. Kaupasta tulon jälkeen pesen kädet suoraan kun ottanut ulko-vaatteet pois. Sen jälkeen kun laittanut kauppa tavarat paikoilleen pese kädet uudestaan. Joku varmaan nyt tähän kommentoi että miksi joku muu ei käy kaupassa tai apteekissa meille. Ei ole muita. Ostan yleensä noin viikon ruuat kerralla ja Innan maidot apteekista. Tämä on toiminut meidän kohdalla ihan hyvin.

Inna on ollut tosi hyvällä tuulella ja harvinaisen limaton. Inna on myös oppinut upeasti kääntymään vatsalleen ja takaisin + kulkemaan lattialla pyörien. Vaikka Inna ei osaa kävellä neiti on kyllä hirveän kova menemään. Jos karanteeni jatkuu samaan malliin kun meillä tähän mennessä olen erittäin tyytyväinen.

Yksi vastaus artikkeliin “Karanteeni elämää vol 1

  1. Tsemppiä! 💖 Erityislapsen äiti täältä sairaalasta toivottelee, yskä yms tuli riesaksi, eikä ruuat pysyny sisällä. Ei onneks koronaa, tämäkin jo ihan tarpeeks…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.