Kesämuistoja ja koulun aloitusta

Haluaisin jakaa teidän kanssa meidän kesän parhaita hetkiä ja Ilonan tunnelmia koulun aloituksesta.

Mökkielämää

Kesän ehdottomasti suurin koho kohta oli se että pääsimme mikkelin hopen mökille lomailemaan. Itse en muista milloin viimeksi olisin ollut niin rentoutunut ja levännyt.

Ilona sai uusia kokemuksia ja nauttia mökki elämästä. Ilona onki ensimmäisen kerran elämässään ja sai neljä ahventa mitkä paistoi ukin kanssa sitten myöhemmin js söi olivat kuulemma herkullisia. Pääsi soutuveneeseen mistä nautti todella paljon. Kokemaan myös omasta mielestäni parhaimman saunan ikinä: puusaunan.

Todella ihanaa että yksityishenkilö on lahjoittanut mökkinsä hopen käyttöön että vähävaraiset perheet voivat nauttia tästä mahdollisuudesta. Mökki on äärettömän upea ja siellä on kaikki tarvittava ja enemmän. Siellä oikeasti sai levätä ja nauttia. Meidän erityis arjen keskellä tämä oli valo pilkahdus mikä tuli juuri oikealla hetkellä.

Oikealla hetkellä tarkoitan läheisen sairastumista ja yleensäkkin sitä kuinka kaipasi irtiottoa arjesta. Sen saimme kyllä. Inna oli tuolloin vaalija jaksolla kun me mökillä.

En yleensä juo kahvia mutta pannukahvi oli niin hyvän makuista että join sitä koko loman ajan
Lapsille oli ihanasti keskellä pihaa hiekkalaatikko ja löytyi myös iso kasa ulkoleluja

Tästä kesän kohokohdasta olen erittäin kiitollinen hopelle että tietenkin ehdottomasti myös yksityishenkilölle kuka on mahdollistanut tämän.

Kiitos ❤️

Ilona ja äitipäivä

Alunperin suunnitelmissa oli Ilonan kanssa lähteä visulahteen mutta tuli monta ongelmaa matkan varrelle. Pääasiassa raha. Joten kun visulahden suunnitelmat menivät uusiksi päätimme sen sijaan tehdä äiti ja Ilona päivän. Mikkelissä oli tivoli seiterä ja päätimme pitää pienen shoppailu + tivoli päivän.

Herkuttelua ennen tivoliin menoa
Parit vaatteet koulun alkuun
Ilona voitti narunvedosta päävoiton
Ilonan yksi lempi laite

Meillä oli Ilonan kanssa tosi ihana päivä. Aurinko paistoi ja saatiin viettää kahdestaan aikaa mikä oli Ilonalle ihana juttu. Äitin kanssa oli niin mukava päivä Ilonan mukaan ❤️

Ilona kävi myös kesän aikana paljon uimassa, hulivilikarnevaalien parissa eri toiminnassa ja tukiperheessä. Tukiperheessä ollessa pääsi ensi kertaa moottoriveneen kyytiin. Se oli todella jännittävää.

Hulivilin puistotapahtumasta

Innan kesä meni myös todella mukavasti. Ei ollenkaan sairastelua, takapihalla oli uusi uima-allas ja Inna pääsi ensimmäistä kertaa rannalle pulikoimaan hieman. Menimme illasta rannalle ja siellä ei ollut muita. Inna nautti äärettömän paljon uinnista kesällä ja takapihalla olosta.

Kesän paras grillimestari
Ensimmäistä kertaa rannalla

Koulun aloitus

Viime viikolla alkoi Ilonan elämässä jännittävä vaihe. Koulutie alkoi. Ilona oli aika jännittynyt ensimmäisenä päivänä mutta huomasi että melkein koko luokka täynnä eskari kavereita ja oli innoissaan. Itsellä pääsi itku kun Ilona meni kouluun. Esikoinen jo koululainen.

Ensimmäinen koulupäivä
Esittelyssä koulukirja

Mietteitä

Surullisia asioita myös tapahtui kesän aikana. Ystäväni yllättävä poismeno. Läheiseni taudin eteneminen. Onneksi oli näitä valon pilkahduksia meidän arjessa mitkä tulivat todella tarpeeseen. Vaikka itsellä oli noina hetkinä todella pahaolo henkisesti saatiin kuitenkin tyttöjen ja Jarnon kanssa vietettyä ihana kesä.

Ensikuussa Inna täyttää 3 vuotta ja minä 32 vuotta. Aika kuluu nopeasti. Muistan kun aloitin tämän blogin Innan syntymän jälkeen ja halusin vain jakaa tietoa + vertaistukea goldenharin oireyhtymästä. Tästä tuli jotain paljon suurempaa ja hienompaa. Meidän päiväkirja. Kurkistus erityislapsi arkeen.

Oli ihanaa kirjoittaa teksti pitkän ajan jälkeen ❤️ Meinasin jo aiemmin mutta tällä sivustolla ollut ongelmia jo pidemmän aikaa. Terveisiä meidän perheeltä kaikille ❤️

7 vastausta artikkeliin “Kesämuistoja ja koulun aloitusta

 1. Olipa kiva lukea teidän perheen kesästä, ihana tuo mökkilomakin. Mukavaa syksyä🥰

 2. Olipas mukava lukea teidän kuulumisia. Ilonalle paljon tsemppiä opintielle! 🙂

 3. Olipa ihana tarina teidän kesästä. Ikäviäkin uutisia mahtui mukaan😢
  Kaikkea hyvää koko perheelle ja terveisiä❤

 4. Hei!

  Olemme terveydenhoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelijat Laurea ammattikorkeakoulusta ja loppuvaiheessa opintojamme.

  Teemme opinnäytetyötä kehitysvammaisen lapsen sekä hänen perheensä kohtaamisesta lastenneuvolatyössä. Tarkoituksenamme on toteuttaa vanhempien kokemusten pohjalta podcast Laurean terveydenhoitajaopiskelijoille, jotta taito kohdata kehitysvammaisia lapsia perheineen paranisi tulevaisuudessa ja perheet saisivat mahdollisimman suuren hyödyn neuvolatyöskentelystä.

  Blogiasi lueskeltuani voisin uskoa, että sinulla on näkemystä ja kokemusta aiheestamme. Olisitko kiinnostunut osallistumaan opinnäytetyöhömme joko kirjallisen haastattelun muodossa tai aivan podcastiin äänitettynä?

  Vastausta odotellen,

  Mia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.