Innan kanssa sairaala jaksolla

19.2.2020

Inna tuntui olevan todella limainen ja itkuinen koko päivän. Kuumetta ei ollut ja saturaatio arvot olivat ok. Illalla nukkumaan mennessä huomasin että hengitys vaikuttaa tavallista raskaammalta ja päätin vielä varmuudeksi mitata kuumeen. 37.8 näytti mittari. Laitoin Innan kiinni airvoon kun nukahti ja laitoin saturaatiomittarin päälle.

 Inna nukkui ja syke oli 140-160 välillä nukkuessa ja saturaatio 86-90 luokkaa. Innan tavoite on 92. Se että Airvo oli päällä ja saturaatio ei noussut laittoi tekemään sen päätöksen että soitan ambulanssin. Mikä oli oikea päätös.

Ambulanssi tuli ja suoraan sairaalaan. Sieltä suoraan osastolle. Se yö oli uneton. Oli verikoetta,keuhkokuvaa,virtsanäytteen ottoa.

Aamulla saatiin verikokeen tulokset ja olin tuonut Innan hyvissä ajoin onneksi. Tulehdusarvot olivat nousussa. Epäilivät aluksi virtsatientulehdusta. Inna nukkui koko päivän lähes ja aloitti antibioottikuurin.

Innan lempi lastenohjelma

Innan olo seuraavana päivänä oli hieman parempi ja jaksoi olla hieman enemmän hereillä. Inna kävi ultrassa ja todettiin että ei ole virtsatientulehdusta vaan joku virustauti. Olimme vielä yhden yön sairaalassa ja pääsimme kotiin. Kotona ollessa nyt Innan olo on ollut entistä parempi ja antibioottikuuri alkanut vaikuttaa. Kuumetta ei ole enää ollut.

Haluan kommentoida erääseen kommenttiin tässä minkä sain tänne blogiin mitä en laittanut esille kun päätin tähän kirjoittaa kommentin tästä asiasta.

EXTRA

”Miten tää perhe saa näin paljon apuja et on varmana paljon vapaa-aikaa kerran pystyy hakee apuja ympäriinsä että sellaiset ketkä käy töissä ei ole aikaa hakea apuja”

Ensinnäkin todella törkeä kommentti ja todella katkeran oloinen. Ensinnäkin alusta alkaen olimme yhteydessä sairaalan sosiaalityöhön koska meillä ei luonnollisesti kokemusta tälläisestä vaikeasti kehitysvammaisen lapsen kanssa olosta. Hän auttoi meitä täyttämään hakemuksia jne. Esimerkiksi ilman häntä en olisi tiennyt että lapselle pystyy olemaan myös omaishoitaja tai että mitä omaishoitajuus on. Haimme yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa omaishoitajuutta ja vammaispalvelusta oltiin meihin päin yhteydessä. Olemme juosseet monissa palavereissa missä käydään läpi Innan asioita. Meidän perhettä halutaan tukea tässä meidän arjessa joka on raskaampaa kun voitte kuvitella. Kyllä saamme apua (hoivahoitaja 8.00-15.00) ja vaalijalan intervallijaksot. Ensinnäkin tämä meidän arki on sitä että se pyörii Innan ympärillä. Kun hoivahoitaja on paikalla minä en pysty olemaan esimerkiksi asunnosta poissa kun pienen hetken,sen verran että käyn kaupassa tai apteekissa. Hoivahoitaja ei saa antaa Innan lääkkeitä tai imeä limaa. Minä valvon lähes joka yö tai nukun noin 1-5h. Valvon Innan unta eritoten kun on sairaana koska jos esimerkiksi tulee oksennus niin jos en ole hereillä Inna voi tukehtua koska ei pysty siirtämään päätä nikamapoikkeavuuksien takia. Tänä aikana kun hoivahoitaja on paikalla nukun yleensä sinä aikana ja teen ruokaa + muita kotitöitä. Oma lempi kommenttini on se että onhan teitä kaksi aikuista. Kyllä meillä on kaksi aikuista mutta myös kaksi lasta. Ilona tarvitsee ihan yhtälailla huomiota ja yhteistä aikaa kuin Inna. Kun minä nukun Jarno vie Ilonan esikouluun,siivoaa ja ottaa muutaman tunnin omaa aikaa. Ilona pääsee esikoulusta 12.30 ja tämän jälkeen yleensä Ilona leikkii hetken ja syömme yhdessä. Kun hoitaja on lähtenyt vietämme kaikki aikaa yhdessä. Sitten jos tulee näitä sairaala jaksoja niin kuin nyt oli Jarno ja Ilona viettävät yhteistä aikaa. Innan hoito on 24/7 työtä. Vaalijala jaksoilla teemme Ilonan kanssa hieman erityisempiä juttuja koska silloin hän saa kaiken huomion. Viimeksi esimerkiksi kävimme yhdessä kaupungilla leikkipaikalla ja ensi kerralla olisi tarkoitus käydä elokuvissa. Noista Vaalijalan jaksoista saamme myös olla yleensä kaksi päivää kahdestaan Jarnon kanssa mikä on meidän parisuhde aikaa. Tälläinen arki kuormittaa parisuhdetta ja nuo pari päivää kuukaudessa ovat meille tärkeitä. En koe huonoa omatuntoa siitä että saamme apua arkeemme. Koen myös tämän kommentin muutenkin loukkaavana koska omaishoitajuus on työtä. Rankkaa työtä. Eritoten tälläisessä arjessa. Vapaa-aikaa meidän perheellä ei ole liikoja vaan meillä on ollut erittäin osaavat ihmiset auttamassa näissä käytännön asioissa. Ps: Mainittakoon vielä että tämä työ on henkisesti erittäin raskasta että fyysisesti. En usko että monikaan tekisi tätä alle 0,30e tuntipalkalla.

21 vastausta artikkeliin “Innan kanssa sairaala jaksolla

 1. Olipas typerä kommentti! Se joka ei ole omaishoitaja niin ei todellakaan voi tietää miten rankkaa se on. Työnpuolesta tiedän mitä se on ja monesti kun menen perheeseen päästää omaishoitajan ”lomalle”niin monesti sanovat, että lähtee nukkumaan pariksi päiväksi.
  Tsemppiä ja jaksamista koko perheelle ❤

 2. Tsemppiä arkeen.

  Ihan mielenkiinnosta kun kirjoitit, että antibiootit olivat alkaneet vaikuttaa.. jos oli kuitenkin virustauti niin antibiootit ovat hyödyttömiä viruksiin eli ns. turha ab kuuri.

  1. Kiitos ja tähän en osaa oikein vastata hyvin. Kun oltiin sairaalassa Innan crp oli 60 luokkaa joten aloittivat siksi. Se alkoi sitten laskemaan siitä ja nyt on tiistaihin asti ab kuuri

 3. harmi että oot joltain saanut sellaisen tökerön kommentin. Kaikkee ne ihmiset sanookin. Semmosten kannattais ite kokeilla erityislapsen hoitoa ja vasta sen jälkeen kuitata onko apua saatu liikaa, siinä varmasti sanojan mieli muuttuisi=) Mutta pääasia että sinä itse tiedät tekeväsi arvokasta työtä ja me muut kannustamme sinua siinä!

 4. Harmillista kyllä, kaikki eivät ajattele mitä sattuvat suoltamaan ja varsinkaan ei ajatella mitä seuraamuksia voi olla, tuleeko jollekin paha mieli tai paha olo, kunhan on pakko päästää se aivopieru tulemaan juuri silloin kun siihen on tilaisuus.
  Täytyy vain ihailla miten hienosti jaksatte hoitaa, moni siihen ei pystyisi 💛
  Koetat vaan aina muistaa, ettei kaikkea kannata kuunnella tai edes noteerata. Tiedätte mikä teille on parasta ja teette kaiken Innan ja Ilonan hyväksi mikä on tärkeintä ❤️

 5. ompa todella typerä ja ajttelematon kommentti.omaishoitajan työ on raskasta ja lomaa ja vapaa aikaa tarvii kyllä

 6. Joopa joo. Kukapa vaihtaisi terveen lapsensa vammaiseen, vaikka saisi kaupan päälle minkälaiset tuet. Sitäpaitsi kaikesta huolimatta Innankin kotihoito on moninverroin yhteiskunnalle halvempaa kun laitoshoito. Jos kaikkea yleensäkään voi rahassa ajatella ja mitata.
  Nyt ihmiset pikkasen inhimillisyyttä ja tilannetajua mitä näppiksestänne julkaisette!

 7. Nostan hattua jokaiselle omaishoitajalle 👒 Itse olen pitämässä huolta heistä, jotka tulevat omaishoitajien vapailla meille hoitoon. Iäkkäämmistä tosin. Se on ihan täyttä työtä 24/7, kun olet toiseen ihmiseen sidottu. Jaksamista ja voimia koko perheelle ❤

 8. Hienoa, että jaksatte Jarnon kanssa päivästä toiseen teidän arjessa. Onko miehelläsi mitään vertaisryhmää tai -tukea vastaavanlaisessa tilanteessa elävistä miehistä? Oletko kirjoittanut hänen näkökulmastaan kolmen tytön keskellä? Olisiko se peräti jonkin kolumnin aihe?

  1. Jarnolla ei ole vertaistukea. En ole kirjoittanut hänen näkökulmastaan mutta siinä voisi olla ideaa. Pistän korvan taakse

 9. Olipa typerä kommetti. Mä niin arvostan sinua. Avustukset ei ole tarpeettomia vaan erityisen tarpeellin
  En. Tuo parisuhde aika on kyllä aika hieno, koska teillä onnhieman erilainen lapsi arki elämä, vaikkakin pyritte elä mahd. normaalia elämää. Edelleen olen huolissan unen määrästä. Omahoitajuus ❤️ Kaikkea hyvää sinulle sekä perheelle. Ps. Mitä elokuvaa ootte menossa katsoo Ilonnan kanssa seuraavanbkerran?

 10. Kyllä jotkut ihmiset osaa olla kateellisia jos mistä, todella ikävä kommentti! Ääni muuttuisi ”kellossa” kun itse joutuisivat samaan asemaan..
  Kaikkea hyvää teidän perheelle ❤
  Niin ihanat lapset teillä,molemmat ❤❤

 11. Johan nyt on ihmiset osaavat kyllä olla sekä kateellisia, että ilkeitä välillä. Ne kannattaa jätää omaan arvoonsa se voi myös olla, että kommentin jättämällä ihmisellä on itsellä vaikeuksia. Kuitenkin myös jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja kaikki mielipiteet eivät aina ole kivoja. Toinen mikäli julkaisee netissä mitä tahansa on otettava vastaan myös huonoa palautetta.

  Yksi aihe oli teidän perheen arki. Olisi ollut kiva kuulla tai enneminkin nähdä enemmänkin mitä se sisältää. Itse en saanut oikein kiinni asiasta, mutta tämähän on vain oma mielipiteeni. Ehkä lukijassa enemmän vikaa kun kirjoituksessa 😀 Mietin tai ehdottaisin olisiko huono ajatus tehdä kuvitus teidän päivästänne? Siis hyvät kuvat teidän arjesta ja tekemisistä? En tiedä mitä itse tai muut mieltä moisesta. Saisi paremmin irti kuinka päivä tai arki sujuu. Ajattelin, että jos saisitte teetettyä moisen tai mikäli itsellänne on taitoa se voisi tuoda kivasti näkyvyyttä.

  Mutta kaikkea hyvää teille ja voimia koko perheelle! <3

  1. Tässä on ideaa voisin yrittää lähiaikoina tehdä kuvin mitä teemme 🙂

 12. Mulla kolme alle kouluikäistä lasta,joista yksi vaikeasti aistivammainen.Eikä ole ollut lasten isän kanssa yhteistä vapaapäivää kolmeen vuoteen.Kerran viikossa käymme kahden saunassa appiukon ollessa lasten kanssa.Nämä 2 tuntia juttelemme,olemme kahden.❤Olisi kyllä ihana päästä leffaan joskus kahden.Yhteinen aika on todella tärkeätä.2 lastamme on päivät eskarissa ja ip-kerhossa,mies töissä ja minä kotona kuopuksen kanssa,joka tarvitsee sokeutensa ja vaikean kuulovamman vuoksi jatkuvaa valvontaa,mutta ei niinkään ”hoidollista”hoitoa.

  1. Oletteko harkinneet esinerkiksi jaksoja vaalijalassa kuten meillä? Ja isommille esimerkiksi jos ei tukiverkoston niin tukiperhe. Jos haluat jutella laita sähköpostia: katiiimoi@hotmail.fi
   🙂

 13. Tökeröitä ihmisä. 😤 Koita skipata negatiiviset kommentit. Helpommin sanottu kuin tehty. 🤔 Kaikkia se leipä elättää.
  Teillä on ihana perhe ja varmasti olette ansainneet ihan kaiken avun mitä vain saatte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.